Els Ganàpies tanquen la temporada a la Diada dels Passerells

Hi van descarregar tres castells de 6 i mig, a destacar el 3 de 6 per sota, que no descarregaven des de l’any 2011

Aquest passat dijous 28 de maig va tenir lloc a Mataró l’última diada castellera d’aquesta temporada universitària. La Diada de primavera dels Passerells del TCM va ser una de les més multitudinàries del present curs i va comptar amb la participació dels Arreplegats de la Zona Universitària, dels Bergants del Campus Terrassa, dels Trempats de la UPF, dels Penjats del Campus Manresa i dels Ganàpies de la UAB, a més dels propis amfitrions.

Els Ganàpies de la UAB van començar l’actuació amb dos pilars de 4, per tot seguit descarregar el 4 de 6 amb el pilar a primera ronda. A segona ronda, els de la camisa blava van atacar el gran repte de la jornada: el 3 de 6 aixecat per sota, que van descarregar amb solvència. Els de Bellaterra portaven assajant aquest castell durant les darreres setmanes amb l’intenció de recuperar aquesta estructura, que no portaven a plaça des del 24 de novembre del 2011, el darrer cop que la van descarregar. A tercera ronda, va tenir-hi lloc un dels castells insígnia dels Ganàpies en aquestes contrades: el 5 de 6 margarita. Aquesta estructura consisteix en un 5 de 6 que deixa al descobert un pilar de 4 a la rengla d’aquest mentre es descarrega. Finalment, els de la UAB van posar punt i final a la temporada amb un pilar de 4 de comiat.

3 de 6 per sota dels Ganàpies de la UAB
Fotografia: Ilènia Molina
5 de 6 margarita dels Ganàpies de la UAB
Fotografia: Ilènia Molina
Resum de l’actuació: 2pd4, 4d6p, 3d6ps, 5d6m, pd4