Els Ganàpies estrenen el 9 de 6 i el 2 de 7 amb folre a la seva Diada d’hivern

Els Ganàpies descarreguen el primer 9 de 6 del seu historial i carreguen el seu primer 2 de 7 amb folre en una actuació suspesa per falta d’ambulància

Aquest passat dijous 11 de desembre va tenir lloc la Diada d’hivern dels Ganàpies de la UAB. A més dels amfitrions, els Ganàpies, van actuar a la Plaça Cívica els Arreplegats de la Zona Universitària, els Bergants del Campus Terrassa, els Emboirats de la UVic, els Marracos de la UdL i els Xoriguers de la UdG.

A primera ronda, els Ganàpies van sortir de 9 de 6, fins ara castell inèdit dels de Bellaterra. Els Ganàpies van descarregar el seu primer 9 de 6, amb diverses estrenes però amb molta confiança i solidesa, fet que demostra el bon treball fet en el rodatge de castellers tant a nivell de pinya, tronc i canalla.

9 de 6 descarregat dels Ganàpies de la UAB. Fotografia: Meri Aumatell
9 de 6 descarregat dels Ganàpies de la UAB. Fotografia: Meri Aumatell

A segona ronda, els Ganàpies van atacar el gran repte de la jornada: el 2 de 7 amb folre. Els de la UAB porten preparant castell tot aquest primer tram de temporada. La torre folrada dels Ganàpies va pujar bé, però malauradament va quedar en intent; el castell va fer llenya pel pis de dosos just quan l’enxaneta es va disposar a fer les tres passes per coronar el castell. Tothom bé després de la caiguda, i amb ganes de demostrar la feina feta a l’assaig i el convenciment de descarregar-lo, els Ganàpies no es van arronsar i van optar per repetir-lo en ronda de repetició. Aquesta vegada, però, el castell va quedar en carregat en trencar-se l’estructura poc després de l’aleta. Diada dels Ganàpies amb regust agredolç, ja que es va haver de suspendre instants després per falta d’ambulància, ja que aquesta es va haver d’endur una castellera afectada per la darrera caiguda. Totes les colles van posar punt i final a l’actuació amb pilars de 4 de comiat.

2 de 7 amb folre carregat dels Ganàpies de la UAB. Fotografia: Laura Grau
2 de 7 amb folre carregat dels Ganàpies de la UAB. Fotografia: Laura Grau

Resum de l’actuació: 9d6, i2d7f, 2d7f (c), pd4